Czuszka biurek
(faszerowana pieczona papryka z serem szopskim)
Nie słyszałam żeby komuś ta potrawa nie smakowała. Koniecznie musicie spróbować :)
Składniki:
6 upieczonych papryk "Ramiro"
(patrz post "Pieczona papryka")
3 jajka
150 g sera bułgarskiego szopskiego "Rosa"
bułka tarta
łyżeczka jogurtu naturalnego
olej do smażenia
pieczone papryczki obieramy ze skórki, usuwamy nasiona ze środka. Ser rozdrabniamy widelcem, dodajemy 2 jajka i po łyżeczce jogurtu i bułki tartej.
Tak powstałą masą napełniamy papryki, i panierujemy w jajku i bułce z dwóch stron jak kotlet schabowy.
Podajemy z zieloną sałatą i świeżym pieczywem.
Smacznego :)
Czy ten ser to ser biały, jak u nas np. półtłusty.
OdpowiedzUsuńTo powinien byc bulgarski ser sirene, zamiennikiem jest feta.
Usuń